Művészetek Hete című pályázat

on péntek, 11 március 2022. Posted in Bandérium pályázatok

A Művészetek Hete a Közösségi programok, táborok, szolgáltatások támogatása c. Felhívásban hangsúlyozott sokféleségnek, a helyi kezdeményezések számszerűen is magas aktivitására alapozva olyan fesztivál jellegű program volt, amely elsősorban a helyi intézmények, szervezetek tudására, ismereteire alapozva mutatta be Kiskunhalas művészeti közösségi értékeit 2021.06.14-18 között.


A projekt közvetlen haszonélvezői a helyi közösségek, elsősorban a kevés bemutatkozási lehetőséghez jutó mikroközösségek tagjai és hozzátartozóik, illetve a fesztiválszerű programsorozatot látogató kiskunhalasi polgárok voltak, akik a megszokott kulturális intézményi rendezvények kereteit túllépő, a kisebb közösségeket, művészeket is felkaroló produkciók részesei lehettek. A fiatalokat, családosokat és az aktív időseket is egyaránt megcélozta a rendezvénysorozat.


A kiskunhalasi helyi közösségek bemutatkozására lehetőséget adó pünkösdi egyhetes, fesztivál jellegű a városi szintű közösségi együttműködés megerősítését kívánó fesztiválszerű rendezvény lehetőséget ad új helyi szereplők bemutatkozására, felfedezésére, a „tehetségkutató” jelleg a következő években várhatóan erősödni tud.

Huszártábor 2021

on szombat, 24 július 2021. Posted in Bandérium hírek

Huszártábor 2021

Lovak, hagyományok, huszárok, játék és sok-sok vidámság. Ezekkel a jelzőkkel írható le a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület már-már hagyományosnak nevezhető Huszártábora. 

Regruta Oskola 2020

on vasárnap, 13 szeptember 2020. Posted in Bandérium hírek

Regruta Oskola 2020

Ismét nagy sikerrel bonyolították le a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban megrendezett, immár hagyományosnak mondható Regruta Oskolát. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület színes programokkal várta az érdeklődő közönséget.

Országos Díjugrató Verseny 2021

on vasárnap, 20 június 2021. Posted in Bandérium hírek

Országos Díjugrató Verseny 2021

Harmincnégy versenyszámot, kettőszáznegyvenhét startot láthatott a közönség a pünkösdi hétvégén, Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban, ahol háromnapos országos minősítő díjugrató versenyt rendeztek. 

2021