Befogadó és önálló Lovaspark

on szombat, 01 december 2018.

VIP és rendezvény helyszín

A Hirling József Lovasparkot a köztudatban arról ismerik, hogy ott lovak tartásával, lovas edzéssel foglalkoznak, valamint versenyeket tartanak. A jelenlegi üzemeltetők azonban új arculatot is szeretne adni a hatalmas létesítménynek. Nem csak lovas, hanem más, színes programokkal szeretnék megtölteni, ahová a város és térség különböző érdeklődésű vendégeit várják. 
Ehhez azonban szükség volt arra - a már megvalósult illetve folyamatban lévő fejlesztésékre, amik lehetővé teszik ezek lebonyolítását. Kulturált, parkosított környezet, hatalmas parkolók, rendezvényház, mind-mind ezt a célt szolgálják.
A jövő évbe tervezett programok között a teljesség igény nélkül találhatunk az iskolák, óvodák számára tartandó Télűző napot, a felnőtteknek Borkóstolót, zenés esteket, nyáron Lovas Színházat, de lesz Lovasok napja, ami nem csak a lovakról szól majd.
Újdonság lesz Halason a napjainkban oly népszerű szabadulószoba, kincskereső játék mintájára meghirdetett program, "Az Aranypatkó nyomában", amire nem csak az iskolások, hanem amatőr csoportok is jelentkezhetnek.
A saját szervezésű események mellett a Lovaspark nyitott az intézmények, civil szervezetek cégek, családok igényeit is kiszolgálni a helyiségek, helyek bérbe adásával. A rendezvényház két terme alkalmas konferenciára, előadásra, évzáróra, családi zsúrra, osztálytalálkozóra, de akár szabadidős edzésekre is.

Mindezekről képek a videóban ide kattintva!

 

Lovastorna hegedűszóra

on péntek, 23 november 2018. Posted in Fedeles Lovarda


A Bandérium immár több mint 20 éve őrzi a huszár hagyományokat, neveli az utánpótlás korú lovasokat és szervez különböző rendezvényeket. És úgy tűnik képes megújulni, még mindig! Az első Fedeles-est még zárt körű rendezvény volt, de láthattuk milyen összetett bemutatóval készül a Bandérium.

A megszokott Karusszel helyett a gyönyörű hegedű szóló közben szinte már nem is lovaglást, hanem igazi táncot láthattunk. 
De a főszerep most a lovastornászoknak jutott. A fiatal halasi tornászok szüleik előtt adhattak számot frissen szerzett tudásukról. A Berri Lovarda összeszokott csapata pedig kijelölte az utat a célhoz, amin elindult ifjú csapatunk.

Huszártanodába jön a Mikulás

on hétfő, 26 november 2018.

A novemberi és a decemberi tanoda összevontan kerül megrendezésre, ezért a szervezők délelőtt és délután is várják az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket a Hirling József Lovasparkba

Délelőtti program:
Akár egy tanodában, akár a huszárok életében, mindig eljön a vizsgák ideje. A Bandérium olyan vizsgarendszert dolgozott ki, mellyel lépésről lépésre lemérhetjük a kicsihuszárok felkészültségét. December másodikán 9 és 10 óra között felkészítő foglalkozást tartanak, majd 10 órától kezdve az első vizsgát rendezik meg. A Kicsihuszárok az ezüst-patkó fokozatért adhatnak számot tudásukról.

Eközben fél 12-ig tanodai foglalkozásokkal és a Karácsonyi ünnepkör kapcsán kézműveskedéssel várnak mindenkit szeretettel!

Az ebédszünetet követően:
14-17 óráig a megszokott programokkal folytatódik a tanoda. Lovaglással, jó idő esetén lovaskocsikázással, továbbá kürtőskalács-sütéssel várnak mindenkit!

A Tanodai részvétel és a délelőtti vizsga ingyenes! Regisztráció nem szükséges.

A Lovas Mikulás úgy látszik jó lóra tett idén, hiszen megüzente, hogy már december másodikán 17.30-ra érkezik hozzánk!

Viszont a segítségünket kérte, hogy felkészülhessen, pontosan kit talál a lovardában. Ehhez kérik a jelentkezéseket, a gyermeket bemutató pár sorral együtt november 29-ig, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni, vagy Rózsahegyi Róbertnél (a Mikulás helyi megbízottjánál) leadni!

Lovastréning gasztronómiával

on vasárnap, 28 október 2018.


A Hirling József Lovasparkban ezen a hétvégén ismét különleges edzés lehetőséget kaptak a lovasok. Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló már nem először járt a halasi lovasbázison idomító munkát oktatni. Ezúttal is sokan jelentkeztek a különleges ló és lovas képzési feladatra, akik között első osztályú, válogatott lovasok is éltek a lehetőséggel.

Kafka Zsófia folyamatos utasítása szerint végezték a feladatokat. A világkupa győztes módszere tanítani való. Állandó kapcsolat jellemzi a tanítványokkal, aminek az alapja az utasítások, hiba javítások, szinte szünet nélküli közlése. Ebben a munkában a jobb megértést olykor fizikai beavatkozással segítette a tapasztalt tréner. 

A kis csoportok órás váltásokkal érkeznek szombaton és vasárnap is a díjlovagló trénerhez. 

Az edzéssel egy időben a Lovaspark területén komplex szabadidős program is zajlott. A Kicsi Huszár Tanoda eseményei sok családot megmozgattak, ugyanis a megszokott játékok, bemutatók, lovaglások mellett ezúttal hagyományos ételekkel és italokkal színesítették a napot a szervezők. 

Mit ettek a huszárok korában? Mit tudunk elkészíteni házilag ma is? Ez volt a mottója az ötletnek, s ebből lett egy színes-ízes gasztro kaland olyan ételekből melyeket már az 1700-as években is fogyasztottak, s amelyek helyi termelők, készítők bevonásával kerültek az asztalra.
Kicsiknek kürtöskalács sütés, lekvárok, szörpök, mézek, sajtok...
Nagyoknak gyümölcslevek, borok, húsos falatok...

Természetesen most is mindenki számára ingyenes volt a részvétel és a kóstolás!