Előreléptek nemzetközi bíróink

on szerda, 15 máj. 2019. Posted in Események

Többnapos nemzetközi felkészítésen és vizsgán vett részt három magyar díjugrató bíró a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Lengyelországban rendezett továbbképzésén és tett sikeres level 2 vizsgát. Közöttük két kiskunhalasi bíró is vizsgázott, Juhász Tibor és Juhász Dóra, akik a Hirling József Lovasparkban és más helyszíneken is rendszeresen zsűriznek díjugrató versenyeken.

A bandérium városnapi határjelállítása

on péntek, 10 máj. 2019. Posted in Események


A Kiskunhalasi Lovasbandérium születése, 1997 óta a városnapi ünnepségek szerves szereplője, mozgatója. 2005 óta hagyomány a városnapi programok keretében a határjárás. Kiskunhalas külterületein haladva új határjelek kerültek azóta elhelyezésre a hármashatároknál. Május 4-én a Kiskunmajsa-Szank-Tázlár határtalálkozási ponton állított új határoszlopot a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium.

Szabadidő, lovas élet, család

on vasárnap, 12 máj. 2019. Posted in Események


Május 11-én, a Hirling József Lovasparkban rendeztek nyílt szabadidő lovas versenyt. Az elsősorban gyermekeknek és a lovaglással ismerkedőknek szóló szakág új lovas műfaj, amely kifejezetten kedvcsináló és családbarát. A halasi versenyen felkészült versenybírók értékelték a teljesítményeket, amelyben sokkal inkább a részvétel, mint a helyezés volt a fontos.

Több mint lovasbázis

on vasárnap, 05 máj. 2019. Posted in Események

Véget ért a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny szerdán és elkezdődött valami, aminek a végét nem látni, csak azt, hogy az ilyen és hasonló rendezvényekre vevő a nép. A lovasverseny tizenkilenc versenyszáma mellett egy olyan május elsejei programkavalkádot kapott a Hirling Lovaspark közönsége, amit jó 30-40 éve is csak kivételes alkalmakkor sikerült elérni. Becslések szerint megközelítette a kétezer látogatót a május 1-i vendéglétszám.