Lovasversenyek, családi nap, rekord kísérlet Halason

on hétfő, 15 augusztus 2016. Posted in Versenyek

Lovasversenyek, családi nap, rekord kísérlet Halason

2016. augusztus 19-20-21-én Kiskunhalason rendezik az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix Versenyt. Az esemény időszakában, augusztus 20-án, a Sóstó Csárdával közösen egy magyar rekordkísérletre kerül sor a híres Halasi Savanyúmáj készítésben és fogyasztásban. Érdemes Kiskunhalasra, Hirling József Lovasparkba (Lovasiskola) látogatni a Szent István napi hétvégén a sportszeretőknek, családoknak, baráti társaságoknak.

A legjobb lovasok Halason

Augusztus 19-én, pénteken veszi kezdetét az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix Verseny, amely vasárnapig tart. Naponta díjugrató versenyek lesznek 08.00 órától késő délutánig, ifjúsági amatőr, nyitott és show versenyszámok. A leglátványosabb és rangosabb versenyszám a Grand Prix 150 cm-es magasságon augusztus 21-én, 13 órakor látható. A verseny helyszínén BÜFÉ, étterem szolgáltatásfolyamatosan a vendégek rendelkezésére áll.

Családi nap és sportversenyek

A lovas versenyek szomszédságéban, de elkülönült területen a füves pályán, augusztus 20-án, szombaton szabadidős programokra kerül sor. Délelőtt 10:30-tól ingyenes ugrálóvár és ingyenes arcfestés, 11:00-től Kids Club bemutató, 11:00-től keverékkutya szépségverseny (regisztráció 9:00-órától), 11:00-től utánpótlás focitorna, gyorstollas  villámbajnokság 13:00-tól, rendőrségi kisautók kipróbálási lehetősége  14:00-től és sok más a családoknak és gyermekeknek szóló program.

Magyar rekord állítási kísérlet

A Sóstó Csárda szakácsainak országos magyar rekordkísérletére kerül sor 08 órától, a híres Halasi Savanyúmáj, 2000 adagra történő készítésében és fogyasztásában. Tervezett készenlét 11 óra. Legyen részese és fogyasztója a helyszínen kialakított vendéglátó területen a hivatalos Magyar Rekordok könyvébe kerülésnek! Ételigénylés elővételben és elvitelre a Sóstó Csárdában és a Lovasiskolában, továbbá a következő elérhetőségeken: Faludi Tamás: +36 70 382 3599; Takács József: +36 20 544 5518; Rácz Dóra: +36 30 914 5874

Program információk: +36 30 657 1792-os telefonon kaphatók. Honlapok: www.lovasbazis.hu; www.sostocsarda.hu

2016. Augusztus 6-án szabadidős és amatőr lovasverseny!

on csütörtök, 04 augusztus 2016. Posted in Versenyek

2016. Augusztus 6-án szabadidős és amatőr lovasverseny!

Szabad és idős lovasverseny

A címbéli megfogalmazás játék a betűkkel. Így tagolva érthetőbb és talányosabb. A lovassport egy új ága lehet a szabadidős lovasverseny, amely minden ízében sport, de csak annyiban verseny, amennyiben az egyén akarja és azon belül is válogathat. Ennek egyik úttörő rendezője országosan a Lovas és Szabadidőközpont Kft.. Az hogy az olimpiakezdéssel nagyjából egy időben lesz a szabadidős lovasverseny Kiskunhalason nem véletlen. A jó két hete ítéletidő miatt elmaradt versenyt  pótolják. Próbálnák meg ezt a riói szerevezők! Na de ahogy a részvételben, úgy szervezésben is nagy a leendő szakági szabadság.

Bővebben...

 

Bajnokok sora a Hirling Lovasparkban

on hétfő, 08 augusztus 2016. Posted in Versenyek

Bajnokok sora a Hirling Lovasparkban

Bajnokok sora a Hirling Lovasparkban

Új szakág van születőben - mondják a szakemberek - a szabadidős lovasversenyzésről, amelynek egy országos megméretése történt Kiskunhalason augusztus 6-án, a Hirling József Lovasparkban és amelynek eredményeként jó páran mondhatták magukat győztesnek. A címképen látható, úgynevezett vezetgetős versenyszámban például egyszerre hat első helyezettet ünnepelhetett a közönség. A különböző versenyszámokban összesen 103 startot láthatott a közönség, a főleg gyermek és fiatal lovasokból álló mezőnyben.

A szabadidős lovasversenyzés az abszolút hobbilovasok táborát szólítja meg, amelyben a legalapvetőbb lovastudás a feltétel, sőt az úgynevezett vezetgetős kategóriában még az sem, hiszen külső segítséggel, száron vezetik a lovat a kijelölt pályán, legtöbbször néhány éves gyermekekkel a nyeregben.

Kiskunhalas nem először ad helyszínt országos szabadidős lovasversenynek. Rózsahegyi Róbert szerint rendkívül alkalmas a teljesen kezdők megszólítására. "Mindenféle kötöttség nélkül lehetőséget ad sikerélmény szerzésre a szabadidős versenyzési forma, ráadásul a lovaglás széles spektrumát kínálja, hiszen szerepel benne díjugratás, díjlovaglás, ügyességi verseny futószáras próba. Tehát van választás, kinek mi tetszik" - mondta a kiskunhalasi lovarda vezetője.

 

A Halasi verseny egyébként szombaton reggel kilenctől, késő délutánig tartott. A lovasokat a délelőtti szemerkélő eső sem tántorította el attól, hogy nyeregbe szálljanak. A délelőtti számokban különböző magasságon díjugratást gyakorolhattak versenyszerű körülmények között, délután pedig az ügyességüket tehették próbára a lovas palánták.

A versenyzést Széplaki Pál olimpikon, első osztályú díjugrató bíró elnökletével felügyelte a zsűri. A szakember hasznos kezdeményezésnek tartja a szabadidő lovaglás versenyszerű formájának meghonosítását. "Mindenképp motiváló, hogy egyszerű, könnyen teljesíthető feladatokat állítanak a lovasok elé és azt díjazzák. Ez is egy út lehet a különböző lovasszakági versenyzésbe, de nem feltétlen ez a cél. Persze vannak még benne letisztulatlanságok, ezeket a helyükre kell tenni, jól leírt szabályokkal, de ki fog ez alakulni. Sok ügyes gyereket láttam, élmény volt bíráskodni" - tette hozzá a zsűri elnök.

2021