Fúvós galoppra készülünk

on vasárnap, 30 június 2019. Posted in Események

Nagy sikerrel tartott előadást Nyár esti fúvós galopp címmel az elmúlt év augusztusában a Halas Concert Band a Hirling József Lovasparkban. Akkor ígérték, hogy lesz folytatása a lovas arénás fellépésnek, amit az idén váltanak valóra. Ennek nyomatékosítására rendeztek péntek késő délután Halas főterén flashmob eseményt a fúvósok és a lovastornászok az alkalmi közönségnek.

Félszázan varázsoltak jó hangulatot péntek késő délután Kiskunhalas főterére egy különleges formációval. A Bethlen Gábor tér megszokott kora esti hangulatát flashmobbal (villámcsődület) dobta fel a Halas Concert Band és a Kiskunhalasi Lovasbandérium Lovastorna Szakosztálya.

Délután hat órakor kottaállványok sorakoztak a főtér közepén és fúvós hangszerekkel sétáló, kék egyenpólós emberek tűntek fel, akik egyszer csak villámgyorsan felálltak a kottatartók elé. A városháza felől hirtelen kék-fekete mezes lovastornászok futottak be a téren felállított két műlóhoz. A néhány perces flashmob kezdetét vette.

Lauer Zsolt vezényletével a Trónok harca c. sorozat zenéjére különböző kűröket mutattak be a lovastornászok. A közeli vendéglátóhelyek látogatói csodájára jártak a bemutatónak és tapssal fogadták az előadást. Az akciót aztán még kétszer megismételték.

Az eseményt szervezőktől megtudtuk, hogy a céljuk az idei, augusztus 24-i Nyár esti fúvós galoppra való figyelemfelkeltés volt. Ez sikerült, mert a járó-kelők nagy tetszéssel fogadták a produkciót.Az ismétlések pedig nem csupán a közönség igényének kielégítésre történtek, hanem egy kisfilm képanyagának összeállításához is szükséges volt. A Nyár esti fúvós galopp részletes programjáról később adnak tájékoztatást a Halas Concert Band és a Lovas és Szabadidő Központ Kft. szervezői. A képgalériához katt ide!