Honfoglalásra készülünk

on szerda, 29 máj. 2019. Posted in Események

Halas és a térség legjelentősebb lovas látványosságára készül a Hirling József Lovaspark. Június 8-án a Nemzeti Lovas Színház előadásában láthatja a közönség a Honfoglalás című rockoperát. A halasi lovasaréna lelátóiról óriási élménynek ígérkezik a Pintér Tibor vezette társulat történelmi előadása. Jegyek még kaphatók!

Hónapok óta készítik elő a megújult Hirling József Lovaspark füves arénáját, hogy alkalmas környezetet nyújtson a város nyári programjainak legjelentősebb lovas-showjára, a Honfoglalás című rockopera kiskunhalasi bemutatójára. Az előadás 2019. június 8-án, 19 órakor kezdődik.


A Koltay Gábor rendezte Honfoglalás című történelmi mozifilm alapján készült rockopera a rendező testvére, Koltay Gergely és zenésztársa, Szűts István alkotása. Színpadra állítása Pintér Tibor érdeme. A történet végigvezet minket a vezérek vívódásain egészen a vérszerződés megpecsételéséig. A színpadon jelen van  a félelem, a fájdalom és a szerelem is. A sok-sok harc és fájdalom, illetve a fáradságos, küzdelmekkel teli vándorlás után a magyarok hazaérkeznek a Kárpát-medencébe.


A társulat a telt házat hozó idei május 1-i nemzetközi lovasversenyen rövid ízelítőt adott a repertoárjából, amely a közönség széles körében aratatott sikert (lásd képgaléria). Most egy egész estét betöltő látványosságot tár nézői elé a Nemzeti Lovas Színház. A magyar emberek identitás tudatában mélyen gyökerező témát, a honfoglalást feldolgozó darab, a lovaspark arénájában ideális előadóteret kapott. Katt az alábbi képre a videóhoz!

Június 8-án a Hirling József Lovaspark füves pályája a Kárpát-medence környezetét ábrázolja és a lelátók, mint az azt körülvevő hegységek nyújtanak kiváló perspektívát a nagyszabású, kosztümös rockopera megtekintéséhez. He hagyja ki! Jegyek még kaphatók!

Információk:

Honfoglalás című rockopera - Nemzeti Lovas Színház előadása
Helyszín: Kiskunhalas, Fazekas Mihály utca 1., Hirling József Lovaspark
Időpont: 2019. június 8. szombat, 19:00 óra
Jegyár: 5 500 Ft
Kapunyitás 17:00 órakor, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben.

Jegyértékesítési pontok:

KB Autoteam Kft. Fiatés Jeep Márkakereskedés, Kiskunhalas Keceli út 19-23.
Hirling József Lovaspark, Kiskunhalas, Fazekas Mihály utca 1.,
MAX PET Állati Kisáruház, Széchenyi utca 33.
Telefon:  +36 20 566 08 15

A képgalériához katt ide!

Kép-szöveg: Kovács Iván