Képzések a pünkösdi hétvégén

on szerda, 12 június 2019. Posted in Események


Hasznos szakmai képzések történtek az ünnepi hétvégén a Hirling József  Lovasparkban. A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága támogatásával díjugrató, díjlovagló, lovastusa elméleti és gyakorlati képzéseket tartottak a bázison neves szakmai előadók, edzők. A célzott lovas felkészítések mellett sportpszichológus is előadást tartott a lovasbázison.

Péntektől folyamatosan váltották egymást a három és ötfős csoportok a szabadtéri lovardákban. A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága szeretné, ha minél több lovas, edző, oktató és szülő jutna folyamatos, megfelelő képzéshez. A Hirling József  Lovaspark színes programot hirdetett meg a pünkösdi hétvégére, úgy hogy több szakág is profitáljon abból.

Rózsahegyi Róbert, a lovarda vezetője elmondta, hogy edzőik a szakterületükön sikeresek, a sport iránt elkötelezettek és melléjük vendég előadókat, edzőket hívtak meg a lovasok koncentrált képzésére.

Pénteken kezdte edzésóráit Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló, aki délelőtt 10 órától folyamatosan edzéseket vezényelt a kis csoportoknak.  Kafka Zsófia már nem először járt a halasi lovasbázison idomító munkát oktatni. Ezúttal is hasznos tanácsokkal, gyakorlati útmutatásokkal jobbította a résztvevő lovasok tudását a képzésen. Antal Péter a futószárazásból, a futószáras lovaglásból oktatta a résztvevőket és edzésmódszerekkel bővítette a tudásra szomjas lovasokat. Az összetett lovas szakág, a lovastusa (díjugratás, díjlovaglás, tereplovaglás) iránt érdeklődőknek a szakma nagy öregje, az olimpikon Tuska Pál is edzéseket tartott. Mellette bekapcsolódott az oktató munkába Karádi Ármin díjugrató edző és Schaller Gábor, aki korábban 10 évig a lovastusa szakág szövetségi kapitányaként dolgozott.A szervezők nem csak a célzott sportmunkára gondoltak. Meghívást kapott a lovasparkba Tolnai Nóra (kép Balogh Sára Borbála), a Magyar Lovassport Szövetség Talent programjának sportpszichológusa, aki két előadással készült az érdeklődőknek. Dr. Tuska Pál állatorvos pedig a lovak egészségmegőrzéséről tartott előadást az érdeklődőknek.

A háromnapos edzés és előadás sorozattal nem zárultak le a pünkösdi hétvége lovas programjai Kiskunhalason. Pünkösd hétfőn, június 10-én szabadidős lovasversenynek adott otthont a Hilring József Lovaspark.Katt ide a képgalériához!

Kovács Iván