Online Lovas Mikulás

on péntek, 04 december 2020. Posted in Események

Őrizzük meg az ünnep varázsát!  Az ország egyetlen Lovas Mikulás ünnepsége online a Kiskunhalasi Lovas Bandérium szervezésében, a Nemzeti Lovasa Színház közreműködésével.

December hatodika Szent Miklós püspök emléknapja, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretettével a karácsony előhírnöke, az igaz hit védelmezője. A legfontosabb dolog a kialakult helyzetben, hogy legyen hitünk és szeretet költözzön a házakba. Éppen ezért a gyerekeket és felnőtteket sem lehet varázslat nélkül hagyni.

A mai modern technikának köszönhetően online is lehet igazi élményt adni. Éppen ezért, december 6-án a www.halasevent.hu oldalon egész nap online Lovas Mikulás rendezvény kerül közvetítésre az Ünnepi készülődés jegyében. Valamint napközben és december 5.-én Kiskunhalason az országban egyedülálló módon, lovas szánon járja a várost a Mikulás, hiszen a gyermekek szívében a varázslat megőrzése a fő cél. A rendezvény fővédnöke: Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Főbb online programok:

- Mese musicalek Lóhátról
– Nemzeti Lovas Színház
- Evangélikus Egyház az adventi készülődésről
- Ló és az ember szabadon idomító bemutató-Huszár bemutató
- Trükk lovas bemutató
- Református egyház előadása
- Hótündér interaktív előadása
- Táncház - Kürtöskalács sütés
- Kézműves foglalkozás, otthon elkészíthető
- Katolikus egyház Ünnepi lélekemelő beszéde
- lovastorna bemutató
Sáli Levente festőművész alkotási folyamatának bemutatása
- Pintér Tibor mesél a gyermekeknek
-A Nemzeti Lovas Színház kerekasztal beszélgetése

Műsorvezetők: Bányavölgyi Donáta –lovas színész, riporter, Ferencz József Fittikém –műsorvezető. A rendezvény alatt készült kürtöskalácsok a Kiskunhalasi Járványkórház ápolóinak és orvosainak kerül felajánlásra, valamint Sáli Levente által készült festmény licitre bocsájtásával a Kiskunhalasi Család –Gyermekjóléti Szolgálat kerül támogatásra.

A rendezvény Kiskunhalas város és a Diacell Kft. támogatásával, valamint a városért dolgozó egyesületek, egyházak és vállalkozások összefogása által valósul meg.

Rendezvény helyszíne: 6400 Kiskunhalas, Hirling József Lovaspark, Szabó Ervin u.2.
Online stream: 2020.december 6. 11:00-18:00Mikulás a városban: 2020.december 5. 15:00-17:00

2020 Popup Balloon