Gratulálunk Fugli Károly

on csütörtök, 23 március 2023. Posted in Események

Először lesz magyar bírája a díjugrató versenyeknek olimpián Fugli Károly személyében - szól a friss MTI hír. Fugli Károly jól ismert Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban rendezett rangos díjugrató versenyekről. Az MTI-nek a következőket nyilatkozta Fugli Károly: "Rengeteg olyan apró, de fontos szabály van, amit sokan nem ismernek. A felszerelések vagy éppen a pálya technikai feltételeinek ellenőrzése. Adott esetben súlyos, nehéz döntéseket kell hozni. Egy olimpián bíráskodni ugyanúgy a szakmának a csúcsa, mint a sportolónak részt venni az ötkarikás játékokon" - mondta a szakember.

Felkészítettük a pályáinkat

on vasárnap, 05 március 2023. Posted in Események

Komoly felújító és pályakarbantartó munkákat végeznek a Hirling Lovaspark verseny és melegítő pályáin. A szabadtéri szezon hamarosan kezdetét veszi a halasi lovasbázison, ahol kiváló körülményeket teremtenek a lovak és lovasok számára, amely a nézők szórakozását szolgálja. A füves arénában pedig egy hazánkban újdonságnak számító, úgynevezett grassmaster versenysorozatot indítanak el.

Díszelgő csapatunk helytáll

on vasárnap, 19 március 2023. Posted in Események

Kiskunhalas város ünnepi rendezvényeinek szerves részei az emlékhelyeken díszelgő egyenruhások. A halasi emlékező események, ünnepek hangulatát az élő zenei háttér közben a díszelgő katonákkal tesszük tekintélyesebbé, emelkedettebbé. A Kiskunhalasi Lovasbandérium minden városi ünnepségen része a díszelgő egyenruhás háttérnek.

Versenybíró képzés a lovasparkban

on szerda, 22 február 2023. Posted in Események


Országos díjugrató bíró továbbképzést tartottak február 21-én, Kiskunhalason a Hirling József Lovaspark rendezvényházában. A szabályok többsége változatlan és helytálló, de mindig akad újdonság. A szintfelméréssel egybekötött halasi oktatáson az április 1.-től érvényben lévő díjugrató szabályzatot, valamint a nemzetközi szabályváltozásokat ismertették a résztvevőkkel.

2021